Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Bekymret for de nyfødte

Sykepleierne ved Rikshospitalet er bekymret for de nyfødte barna.

Sykepleier-forbundet har bedt om et møte med Fylkeslegen i Oslo og Akerhus. Det er fordi de er bekymret for nyfødt-intensiven ved Rikshospitalet.
Sykepleier-forbundet mener de svakeste og spedbarna ved Rikshospitalet ikke får den oppfølgingen de har krav på. Det gjelder også for barn som er født for tidlig. De sier også at flere leger mener situasjonen er alvorlig. Det skriver avisa Aftenposten.
Forbundet har sendt en bekymrings-melding til Helsetilsynet. I brevet skrev de at det var for få folk på jobb på avdelingen. I brevet står det også at det er høy bruk av vikarer, mange lange vakter og ulovlig overtid. De har ikke fått svar på brevet. Forbundet vil nå be om et møte.
- Det er alvorlig for oss at Fylkeslegen ikke lytter til oss. Vi føler et ansvar for barna. Det sier Silje Naustvik til Aftenposten. Hun er fylkesleder i Sykepleier-forbundet.
Bjørg C. Langeland er senior-rådgiver hos Fylkeslegen i Oslo og Akershus. Hun sier de har diskutert temaet på kontoret etter at de fikk svar fra Oslo universitets-sykehus.
- Sykepleierne har bedt om et møte med oss. Vi skal svare på det når vi har snakket om nyfødtintensiven på kontoret igjen, sier Langeland.
Tor Einar Calisch er også bekymret. Han er overlege og tillitsvalgt ved Rikshospitalet. Sverre Medbø sier at barna får den behandlingen de trenger. Han er avdelingsleder på nyfødt-intensiven.