Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ber Erna gjøre om på hjelpeordninger

YS ber Erna Solberg om hjelp. De er redd for at bedrifter permitterer flere enn de må. De sier reglene for hjelp må endres.

Mange har vært nødt til å slutte i jobben i det siste. Korona gjør at mange bedrifter må være stengt. YS er en gruppe fagforeninger. De har rundt 226.000 medlemmer. De er redd for at bedrifter permitterer flere enn de må. De tror flere gjør det for å tape nok til å få hjelp.

Les også: Vil ha kvinner tilbake fra hjemmekontoret først

– Det er et klart behov for at ordningen med økonomisk hjelp til bedriftene. Men ordningen må bli endret. Det er viktig at det er aktivitet i økonomien nå, sier Erik Kollerud. Han er leder i YS.

Bedrifter kan få økonomisk hjelp. Men da må de ha mistet 30 prosent av omsetningen. De som har mistet 29 prosent får ingen hjelp. YS mener denne grensen er et problem. De vil at den skal endres i revidert nasjonalbudsjett. Det er klart i neste uke.

Les videre: Bekymret for skyhøy ledighet

Kollerud tror grensen kan gjøre at flere blir permittert. Det er fordi noen bedrifter kan tape mer på å ha flest mulig i jobb. Han mener bedrifter må prøve å holde aktiviteten så høy som mulig.

– Ingen ansatte skal bli permitteres uten at det er det som må til, sier han.

Les mer: Staten skal hjelpe bedrifter med husleie og strøm