Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Blått nederlag i valget

Høyre mister makta i Bergen og får mindre støtte. Færre velgere har stemt Fremskrittspartiet. Regjeringspartiene går tilbake i valget.

– Nå må vi brette opp ermene og sove et døgn. Også begynner vi påan igjen. Det sa statsminister og Høyre-leder Erna Solberg mandag. Hun holdt en tale på valgvaken til Høyre i Oslo. Velgerne i Norge har bestemt seg. Partiene i regjering får mindre støtte enn før. I Bergen har Høyre mistet flertallet, og mister ordføreren. Det skjer flere steder. På landsbasis ser Høyre ut til å få omtrent 22 prosent av stemmene. Fremskrittspartiet kan ende på under 10 prosent av stemmene.

Erna Solberg sa også at hun ikke var helt fornøyd med.

– Jeg hadde håpet på et bedre resultat med den store innstasen som er gjort både i Oslo og Bergen. Men vi eier ikke velgerne våre. Vi skal slåss for dem hver eneste gang, sier hun. Oslo-valget var ennå ikke avgjort .

Heller ikke Fremskrittspartiet er fornøyde. Frp-leder Siv Jensen ba sine partimedlemmer om å se framover.

– Så er det sånn at valgkamp er krevende, og også morsomt. Men dessverre, så ser det ut til å være et dårlige valg enn det vi trodde. Det er felles ansvar å snu dette, sa Jensen.

Hun ba folk om å rette blikket mot valget i 2017 og i 2019.

– La meg si det med en gang. Det er et stort behov for Frps løsninger, sa hun, ifølge NRK.