Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Brann og uro i Lier

Tre bygg er brent ned ved Lier ventemottak for asylsøkere. Politiet har pågrepet 23 personer.

23 personer er pågrepet av politiet i Drammen. De er mistenkt for å tent på tre bygg. De tre byggene skal være der folk sover på mottaket. ved Lier ventemottak for asylsøkere. Alle de pågrepne skal ha vært beboere ved mottaket. Det skriver nettavisa VG Nett.

Bråket startet tirsdag. Da var det bråk ved Fagerli ventemottak i Nannestad i Akershus. Senere samme natt ble det også bråk ved Lier ventemottak i Buskerud.

LES MER HER: Kastet stein og tente på

Brannvesenet slukker fremdeles brannene i Lier onsdag morgen. Men bygningene er brent ned. Det opplyser politiet i Drammen.

Rundt klokka 03.00 natt til onsdag var det 30 beboere igjen på mottaket. Det var også 30 politimenn igjen på mottaket. Politiet undersøkte bagasjen til beboerne. De skulle gå om bord i en buss. Flere av beboerne ble også ransaket. En time senere var 10 til 15 personer tatt med til avhør. Noen av dem fikk håndjern på hendene. 23 beboere på mottaket ble pågrepet.

Arne Lauvålien er lensmann i Lier. Han mener beboerne på mottaket visste at noe skulle skje. Det skal noen av beboerne ha fortalt. Mange hadde pakket bagasjen sin. Arne Lauvålien bekrefter at politiet ser på det som en mulighet.
– Omstendighetene kan tyde på det. Men her bor det fire personer på små rom. Derfor er det ikke usannsynlig at folk har pakket en del av eiendelene sine ned heller. Det er mange momenter i denne saken. Foreløpig har vi ikke konkludert med noe, sier han. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Politiet har fraktet resten av beboerne til Lierbyen ungdomsskole. Der skal de bo i natt. De blir passet på av politiet.
– Vi skal etter hvert snakke med hver av beboerne om saken. Men vi har ikke kommet så langt med det ennå. Foreløpig tar vi en kort prat med enkelte av dem før de fraktes med bussen, sier Lauvålien.