Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Bryter forhandlinger om flyktninger

Fremskrittspartiet vil ikke lenger snakke om hvor mange ekstra Syria-flyktninger som skal komme til Norge. De bryter forhandlingene.

Bare sju partier forhandler videre om hvor mange flyktninger fra Syria som skal komme til Norge. Fremskrittspartiet (Frp) har brutt forhandlingene. Partiene forhandlet i Stortinget torsdag.

– Partiet vil ikke delta i forhandlinger, sier Harald Tom Nesvik i Frp. Han er parlamentariske leder.

Frps landsmøte bestemte at de vil hjelpe flyktninger i områder nær Syria. De vil ikke ha flere flyktninger til Norge. Nesvik sier han ikke ønsker eller kan forhandle. Han mener Stortinget diskuterer utover det som er bestemt på landsmøtet til Frp. Han sier bruddet ikke betyr noe for samarbeidet i regjeringen med Høyre.

– Det er ikke et problem. Denne saken har vært i Stortinget hele tiden, den har ikke vært i regjering. Dette er et initiativ som er tatt i Stortinget og som er diskutert i Stortinget. Det har ikke hatt noe med regjeringen å gjøre, sier Nesvik.

Et flertall på Stortinget har sagt at de ønsker å ta imot 10.000 flyktninger fra Syria til Norge. Spørsmålet er om det lar seg gjøre. Kommunene har sagt at de bare vil ta imot 2.800 flyktninger ekstra. Derfor vil det ikke være mulig, mener inkluderingsminister Solveig Horne.