Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– De representerte det beste vi har

En rørt Statoil-sjef Helge Lund talte for familier og kolleger. Det var under sørgesamlingen for de fem norske terrorofrene i Håkonshallen i Bergen.

Med bøyd hode fortalte en tydelig rørt Statoil-sjef om de fem nordmennene. De ble drept under terrorangrepet ved In Aménas i Algerie i januar. Mandag var det sørgesamling for de dreptes familier og kolleger. Flere hundre personer deltok.

– Vi ventet lenge for å få svar. Uvissheten har vært tung, og det var dessverre ikke trøst i det svaret vi fikk til slutt. Fem menn er brått revet bort. De har blitt uskyldige ofre for brutal terrorisme. Det kjennes urettferdig og meningsløst, sa Lund. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Kistene på vei hjem

Tore Bech, Hans M. Bjone, Thomas Snekkevik, Alf Vik og Victor Sneberg ble drept under terrorangrepet.

– Vi minnes Alf for hans gode humør og optimistiske holdning. Han møtte alle med respekt og hadde et stort pågangsmot. Kolleger snakker om Thomas sitt smittende og alltid gode humør. Han var en god samtalepartner, og nær venn av mange kolleger. Tore var en respektert og omtenksom leder. Alle som hadde gleden av å jobbe med ham, følte seg betydelig. Victor var en av våre mest rutinerte landsjefer. Han ønsket alltid å lære noe nytt. Han var en lun og vennlig leder og viste stor omsorg, sa Lund.

LES MER HER: Slik ser det ut på gassanlegget i Algerie

– De fem representerte det noe av det beste vi har. De var høyt respekterte og gode medarbeidere, og de ble drept på jobb for Statoil. Vi er samlet her i savn og sorg. Vi får ikke våre døde tilbake, sa Statoil-sjefen.

Helge Lund snakket også om hvor fortvilende det er å miste fem gode menn.

– Sorgen er en tung bør vi deler. Fellesskapet gjør den ikke mindre, men kan gi hjelp og støtte i en vanskelig tid, sa Lund.