Norge

Dette bør vi spise mer av

Nordmenn spiser ikke nok av maten de burde, ifølge Helsedirektoratet. Men enkle grep kan gjøre maten din mer næringsrik.

Bildet viser et sunt økologisk brød.
SUNT: Vi bør spise mer grove kornprodukter. Det sier Helsedirektoratet.
Publisert Sist oppdatert

Det norske kostholdet utvikler seg feil vei. Det sier Helsedirektoratet i en ny rapport.

Rådet fra direktoratet er blant annet å spise grove produkter fra korn hver dag. Vi bør spise til sammen 70 gram til 90 gram sammalt mel eller fullkorn daglig. Men det er det mange som ikke gjør, ifølge rapporten.

Torunn Nordbø er daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn. Hun sier grove kornprodukter kan bidra til bedre helse.

For å lese saken må du være abonnent

Get instant access to all content

3 måneder

215,-

KJØP

6 måneder

395,-

KJØP

12 måneder

738,-

KJØP