Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Dette er ikke tiden for utepils og fest

Hold avstand til hverandre, sier justisminister Monica Mæland. Til uka får Norge vite hvor lenge de strenge tiltakene for korona kommer til å vare.

– Det handler om å ivareta de mest sårbare av oss, sa justisminister Monica Mæland fredag.

Hun advarte folk om å samles for utepils og fest, selv om det er fristende i sola.

– Det er ikke tidspunktet for det. Jeg er glad for at alle fleste lytter til rådene våre. Vi må holde avstand til folk. Vi må ikke oppsøke steder der det er mange andre, sa hun.

Justisministeren fortalte hva staten har gjort for å sikre folk jobb og penger. Både nå når det er krise og etterpå.

Svært mange nordmenn er plutselig uten jobb. De har søkt om økonomisk støtte. Men det kan tid å få ordnet alt. Mæland lovet at etaten NAV jobbet så raskt de kan. Her kan du lese råd om hva du kan gjøre.

Hele Norge holder seg stort sett inne eller hjemme. Ute holder de avstand til hverandre. Skolene er stengt fram til og med 26. mars. Hensikten er å begrense smitten med viruset korona. Det får store økonomiske følger for næringslivet. Myndighetene forsøker å hjelpe på med ulike tiltak.

Helseminister Bent Høie sier de skal vurderer om de strenge reglene virker. Det skjer i helgen. Og om reglene skal bli mindre strenge eller enda strengere.

– Tidlig til uka får dere vite hva som gjelder etter 26. mars og over påske, sa han. Både han og de andre statsrådene sier dette er en dugnad. Og at vi gjør denne sammen.

– Ingenting er bestemt. Men det kan hende at denne dugnaden kan vare lenge enn vi håper, sa Høie.

Til sammen 1.742 nordmenn er registrert smittet med korona. Det er 184 flere som er blitt smittet siste døgn. 769 personer er smittet i Norge, sier Folkehelse-instituttet. Fredag lå 135 personer med korona-smitte på sykehus. 33 av disse ligger på intensiv avdeling. Hele 43.795 personer er testet for korona-viruset i Norge.