Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Disse ordene søkte vi mest på i 2017

Valgomat, spinner, sperregrense og bitcoin. Disse ordene var de mest populære Google-søkene i Norge i år.

Hvert år lager selskapet Google lister over det vi søker mest på. Søkene forteller hva folk flest var opptatt av i året som gikk.

I år var det stortingsvalg. Det viser igjen på lista over de mest populære søkene. «Valgomat» var ordet vi søkte mest på, skriver Google i en pressemelding. Flere aviser og kanaler laget slike undersøkelser før valget i september. Slik skulle folk finne ut hvilke parti de skulle stemme på.

Google forteller også at det ble skrevet mye om sperregrensen. «Hva er sperrefrist» er det nest mest populære søker av alle «hva er…»-søkene i 2017. «Hvordan stemme» kommer på andreplass av «hvordan»-søkene.

Jonas Gahr Støre er politikeren vi søkte mest på. Og Arbeiderpartiet kommer også rett foran Høyre på listen til Google.

Verdien av Bitcoin har økt veldig i det siste. Det har også nordmenns interesse for den digitale valutaen. I 2017 har flere søkt «hva er bitcoin» og «hvordan kjøpe bitcoin» enn før.

I Danmark var folk mest opptatt av å søke på ordet død. Der søkte folk mest på ubåtsaken, døde kunstnere og den onde klovnen i filmen «It».

Dansken søkte også ofte på den norske tv-serien «Skam». Den havnet på en andreplass etter søket «It».

Mat, drikke og oppskrifter søker vi ofte etter på nettet. Spørsmål om lammelår, drops, sjokoladepizza og fårikål var de mest populære søkene. Drikken Aperol Spritz er den første og eneste drikken på topp ti lista.

Det er ting vi søker på igjen og igjen. Oversikten viser at nordmenn fremdeles lurer på hvorfor vi stiller klokka, hvorfor vi blir støl etter trening og hvordan vi skriver jobbsøknad.

Nytt for 2017 er at flere er interessert i hvordan de kan senke blodsukkeret, laster ned fra strømmetjenesten Netflix og hvordan skrelle et granateple.