Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Drapet på Johanne var rasistisk

Johanne Ihle-Hansen kan ha blitt drept fordi hun ikke var etnisk norsk. Det viser funn på stedet, ifølge avisa Dagbladet.

Drapet på Johanne Ihle-Hansen hadde trolig rasistiske årsaker. Det viser funn på stedet hvor hun ble drept. Det skriver avisa Dagbladet.

17-åringen skal ha blitt drept fordi hun ikke var etnisk norsk. Og fordi hun hadde en annen hudfarge. Det har avisa fått vite.

Ihle-Hansen ble adoptert fra Kina da hun var to år gammel. Stebror Philip Manshaus er siktet for å ha drept henne. Det skal ha skjedd lørdag i hjemmet der de begge bodde. Etterpå dro han videre til moskeen Al-Noor Islamic Centre i Bærum. Der angrep han med våpen, men ble stoppet av folk i moskeen.

– Vi jobber med å undersøke motivet. Angrepet mot moskeen var for å skremme muslimer i Norge. Stesøsteren var ikke muslim. Men det kan ha vært slik ideologi som har ledet til drapet. Det er for tidlig å si sikkert. Vi har ikke nok opplysninger om det ennå, sier Pål-Fredrik Hjort Kraby til Dagbladet. Han er politiadvokat.

Philip Manshaus har så langt ikke villet forklare seg for politiet. Det er en av årsakene til at motivet ikke er sikkert.

Søsteren kan ha blitt drept da hun forsøkte å stanse broren. Det er en av politiets teorier. Det sa Kraby til avisa Aftenposten onsdag.

– Vi har all grunn til å anta at angrepet mot moskeen var planlagt. Men vi har mindre informasjon om drapet. Vi vet ikke om det var planlagt eller ikke, sier politiadvokaten.

Kroppen til den drepte 17-åringen har blitt undersøkt. Politiet har denne uka fått en foreløpig rapport om det som er funnet. De jobber med å finne ut når hun ble drept.

– Det er et tidsrom på to timer hvor drapet kan ha skjedd. Det er fra siste kontakt med familien til meldingen kom til politiet, sa Kraby til pressen onsdag.

Han ønsket da ikke å si noe om årsaken til at hun døde. Eller om de var alene i huset.