Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Du kan fortsatt stemme

Valglokalene er åpne til klokka 21. Du kan forsatt være med og stemme.

Stemningen er fortsatt spent mange steder i landet. Først klokken 21 stenger valglokalene i valget til kommunestyre og fylkesting. Dermed rekker du fortsatt å stemme om du ikke har gjort det.

Mandag ettermiddag var flere ledere for de forskjellige partiene i ulike valglokaler for å stemme.

- Det går veldig mye fortere å stemme enn valgkampen tar, sa Venstre-leder Trine Skei Grande, før hun puttet sine stemmer i urnene.

– Vi er kjent for å vinne i innspurten. Nå er det valget som avgjør, sier Audun Lysbakken til NRK. Han leder Sosialistisk Venstreparti.

I de store byene blir det spesielt spennende. I Oslo og Bergen spesielt konkurrerer den røde siden mot de borgerlige. Der avgjør velgerne om det blir et skifte. Miljøpartiet De Grønne (MDG) kan bli spesielt viktig i Oslo. Men partiet vil fortsatt ikke si hvilken side de vil støtte, ifølge Rasmus Hansson. Han er en av partiets talspersoner, og partiets representant på Stortinget.

– Vi går til valg for størst grønn politikk. Vippeposisjon gir oss det maksimale igjen for stemmene på oss, sier Hansson til kanalen NRK.

Alle valglokaler stenges klokka 21. Da begynner jobben for funksjonærene. Først telles alle stemmesedlene manuelt. I Oslo scannes stemmene også og telles automatisk.

Klokken 21 kommer også de første prognosene. De er basert på stemmer som er avgitt på forhånd. Den vil kunne si noe om hvordan det endelige resultatet kan bli.

LES MER OM VALGET HER: Se bilder fra valget

LES OGSÅ: Utfordrer de som sitter hjemme

Du finner alt om valget på klartale.no/valg15