Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Enorme forskjeller på pris hos tannleger

En undersøkelse hos tannlegen kan koste mellom 250 kroner og 1.000 kroner. Men billige tannleger er ikke dårligere, sier Forbrukerrådet.

Det er enorme forskjeller i hvor mye norske tannleger tar seg betalt. Dersom du tar en behandling i Trondheim, kan den koste fire ganger mer enn i Oslo. Det viser en oversikt Forbrukerrådet har laget over priser hos tannlegene.

Oversikten viser at det er store forskjeller mellom byene Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø, skriver avisa VG.

Trekking av en tann kan koste fra 550 kroner til 1.750 kroner. En rotfylling kan koste fra 1.000 kroner til 4.500 kroner. Det er også store forskjeller på hvor mye du kan måtte betale for en vanlig undersøkelse. Noen steder koster den 250 kroner. Andre steder må du betale 1.000 kroner.

Men det er ikke slik at de dyreste tannlegene er bedre enn de billigste, sier Randi Flesland. Hun er direktør i Forbrukerrådet.

– Noen tar seg bedre betalt enn de burde. Vi har ikke grunnlag for å si at dyre tannleger er bedre, sier Flesland.

LES MER HER: Studenter dropper tannlegen

Camilla Hansen Steinum er president i Tannlegeforeningen. Hun sier undersøkelser viser at pasientene mener det er viktigere at tannlegene er flinke, enn prisen.

– Forskjellene på pris er store fra den billigste til den dyreste. Men de aller fleste ligger midt imellom. Og det må koste noe å levere tannlegetjenester av høy kvalitet, sier Steinum.

Steinum mener ikke at billigere tannleger er dårligere enn de dyre.

– Vi kan ikke si det. Jeg tror ikke at forskjellene på kvaliteten er store. Alle norske tannleger har fem års utdanning, sier Steinum.

Tannlegene har selv fortalt Forbrukerrådet om sine priser. Den norske tannlegeforening, Norsk Tannpleierforening og Helsedirektoratet har samarbeidet om nettsiden.