Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fire av ti sier det er vanskelig å forstå reglene

Halvparten av de spurte mener det er lett å forstå regler for å hindre smitte med korona. Fire av ti sier det er vanskelig å forstå hvilke regler som gjelder, og når de gjelder.

YouGov har gjort en undersøkelse for forsikrings-selskapet If. Den viser at halvparten av folk er fornøyd med måten regler om reiser i Norge blir presentertert. Men nesten like mange sier at de sliter med å forstå hvilke regler som gjelder.

Spørsmålene har vært om regler for å hindre spredning av smitte med korona i Norge. Det har handlet om regler for reiser i Norge, og regler for reiser til hytta.

- 51 prosent av de spurte mener det er en god kommunikasjon. De mener at det er mulig å forstå det myndighetene sier. Men 41 prosent sier at det er vanskelig å skjønne hva som er lov eller anbefalt. Det viser at det nok er mulig å presentere regler på en mer tydelig måte, sier Andreas Handeland. Han er kommunikasjons-sjef i If.

Han sier at flere av det er mest vanlig at folk forstår hva som er målet med regler og tiltak. Det gjelder også i gruppa som sier det er vanskelig å forstå reglene. Tre av fire av dem synes det er vanskelig å forstå hva som er anbefalt eller tillatt. Andre synes det er vanskelig å forstå når noe er anbefalt eller tillatt.

Bare sju prosent av de som forstår hvor det er regler for reiser i Norge, sier de synes det er for strengt.