Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fire uker varetekt etter drapet på Kjærvik

Mannen som er siktet for drapet på Røa i Oslo må i varetekts-fengsel. Der må han vente i fire uker, sier Oslo tingrett.

Den siktede for drapet på Tor Kjærvik blir varetekts-fengslet i fire uker. Det blir med forbud mot brev og besøk. Årsaken er at politiet vil sikre bevis fra å bli ødelagt. Det blir også fire uker med forbud mot å se, lese eller høre på nyheter. Det har den siktete godtatt.

– Vi begynte med avhør av siktede i går. Det skal fortsette i dagene framover. Vi skal også avhøre flere vitner og gjøre undersøkelser på stedet, sier Anne Marie Hustad. Hun er politiadvokat og har ansvar for saken.

Det er sønnen til Kjærvik som er siktet i saken. Han er siktet for drap på faren, og for drapsforsøk på samboeren til Kjærvik. Han tok selv kontakt med politiet kort tid etter drapet. Da ble han pågrepet i saken. Politiet ville ikke bekrefte at det er sønnen som er siktet. Men de sier han har knyttet seg til saken i avhør.

Hustad sier det er uavklart om den siktede erkjenner straffskyld. Hun sier han er villig til å samarbeide i avhør. Han svarer også på spørsmål i saken.

Hustad bekrefter at det er gjort et beslag av et skytevåpen. Det blir knyttet til den siktede. Men hun vil ikke si noe om det er et våpen han eier.

– Vi kan også bekrefte at vi har gjort ransakelse i hjemmet til den siktede på Kongsberg. Det er gjort beslag også der, men vi kan ikke si noe mer om det nå, sier Hustad.

Politiet sier de er i en tidlig fase av etterforskningen. Derfor er det mye de verken vil svare ja eller nei på riktig enda. Men så langt tyder etterforskning på at det bare var tre personer i huset da drapet skjedde. Det var den siktede, Kjærvik og samboeren hans.