Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fjellet er blitt trendy

De norske fjellene lokker flere enn før.

Folk er opptatt av miljø og natur. Og det har sendt de norske fjellene til nye høyder. Aldri før har fjellene vært så populære.

Flere meldte seg inn i Turistforeningen i fjor. Og flere overnattet i fjellene.

Det var hele 412.427 overnattinger i fjor. Det er 11.000 flere enn i 2014.

– Norske fjell tilbyr det enkle og det spektakulære. De lokker folk som er vant med fjell, men også folk som trenger litt hjelp. Begge typer friluftsliv er blitt veldig trendy. Jeg tror noe av det kuleste man kan gjøre nå er å gå i fjellet. Det sier Christine Thune i Den Norske Turistforening (DNT).

Oppmerksomheten rundt Friluftslivets år i fjor hjalp. Mange tok kontakt med DNT. Over 600.000 personer var med på korte og lengre turer i 2015. Foreningen ser at flere vil være med på arrangerte fellesturer.

– Vi er ute med vår første store, nasjonale turkatalog. Der finnes de beste sommerturene over hele landet, sier Thune. Hun har vært redaktør for katalogen.

Det er ikke bare DNT som merker at fjellene er populære.

– Folk spør etter guiding og korte dagsturer. De skal tilpasses helgereiser for vinklubber, jentegjenger – eller bedrifter, sier turistsjef Pål Medhus i Geilo holiday. Han støttes av flere bedrifter med drift hele året.

Medhus har vært på internasjonale messer. Der vekker norske fjell begeistring.

– Kosthold, ren natur og å holde seg i bevegelse. Det er også internasjonale trender. Vi har noe unikt, sier han.