Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Flere ser på hytter på finn.no

Det blir nok ingen store ferier til utlandet i år. Det gjør at mange ser på muligheten for hytteferie i Norge. Det viser tall fra finn.no.

Myndighetene sier reiser til utlandet bør unngås. Årsaken er viruset korona. Nå er også forbudet mot å reise på hytta borte. Det gjør at flere ser på hytter på nett.

– De siste ukene har mange søkt på hytter. Det har vært dobbelt så mange søk som på samme tidspunkt i fjor, sier Terje Berge til Finansavisen. Han er kommersiell direktør i Finn.no Reise. Han tror svært mange vil leie feriehus og hytter i Norge i sommer. Den norske krona er lite verdt sammenlignet med utenlandske penger. Det gjør at flere nok vurderer ferie i Norge. 

Les også: Nye råd om hytteturer

Pia Buen jobber i utleieselskapet Novasol. Hun sier at de merker den store etterspørselen.

Berge sier at han regner med at flere vil leie ut i år, for å spe på inntektene. Folk søker først og fremst etter hvor hytta ligger.

– Vi ser at Nord-Norge, Lofoten, Sørlandet, Kragerø og Hvaler er mye brukt. Det er de ordene flest bruker når de søker, sier han.

Les mer: Mange vil flytte til hytta

Prisene på de mest populære områdene kan ligge helt opp til 100.000 kroner uka. Men av de 5.000 ferieboligene som ligger ute på Finn nå, skal det være mange alternativer ved sjøen for mellom 15.000 og 20.000 kroner i uka. Mange allerede bestilt for sommerferien.