Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Flyktninger døde i båtulykke

To flyktninger døde etter at en båt med seks personer kantret i Seljordsvannet i Telemark. Læreren deres er fortsatt savnet.

Natt til fredag fortsatte letingen etter en savnet person i Seljordsvannet i Telemark. Torsdag gikk en båt med seks personer rundt her. Den åpne båten kantret ved Lilløy i vannet i Telemark. Det skjedde rundt klokka 14.00. Tre av personene klarte å komme seg til land på egen hånd. De tre andre ble meldt savnet.

Den første av de tre ble funnet en times tid senere. Noe under to timer etter ble enda en mann funnet. Begge ble fløyet til Rikshospitalet i Oslo. Tidlig torsdag kveld sa sykehuset at de to var døde. De var en mann på 20 år og en mann på 19 år. Begge var flyktninger.

Jan Lillebø er redningsleder ved Hovedrednings-sentralen Sør-Norge. Han sier at ingen av de seks hadde redningsvest på seg.

Letingen etter den tredje savnede fortsatte natt til fredag. Politiet hadde innsatsleder på plass og noen flere politifolk. Men det var vanskelig å lete på grunn av mørket. En miniubåt var også med og lette.

– Vi har noen båter fra Røde Kors ute på vannet. Fredag morgen er planen å få inn mer folk. Blant annet fra Sivilforsvaret, fra Røde Kors og eventuelt et varmesøkende helikopter. Det vil vi ta en vurdering på når det lysner, sier Jørn Gustav Larsen til nyhetsbyrået NTB. Han er operasjonsleder i Sørøst politidistrikt.

Larsen sier at politiet fortsatt jobber med redning siden de søker på land.

– Vi holder fullt trykk på dette nå. Så får vi se hvor lenge vi holder på, sier han.

De som var i båten var fem elever og en lærer fra Nome og Bø voksenopplæring. Det er læreren som fortsatt er savnet, skriver avisa Aftenposten. Elevene bor i Bø kommune. Det er nabokommunen til Seljord der ulykken skjedde.

– Hele kommunens apparat jobber. Vi håndterer dette slik det skal håndteres, sier Olav Kasland til NTB. Han er ordfører i Bø.

Nome og Bø voksenopplæring har 180 elever. De gir blant annet opplæring i norsk for flyktninger som nettopp har kommet. Skolen er i disse dager stengt for høstferie.

Politiet jobbet torsdag kveld med å kontakte familiene til de døde og den savnede. Det melder kanalen NRK. Marianne Dahlsen er skolens rektor. Hun er svært lei seg for det som har skjedd.

– Ulykken er en tragisk hendelse. Det var en privat tur. Det ser ut til at en av våre lærere og en eller flere av våre elever var med. Elevene vil bli tatt vare på fredag og i tiden fremover, sier hun.