Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Folk i Oslo minst lei av korona-reglene

Oslo kommune frykter at folk gir blaffen i de lokale reglene mot korona. Men en undersøkelse viser at mange Oslo-folk støtter tiltakene.

Norsk korona-monitor har spurt folk i Oslo om korona-reglene. De har snakket med 2.000 Oslo-folk.

Tre av fire sier de ikke mener korona-reglene er for strenge. Det er flere enn i resten av landet. Det melder Opinion. De driver Norsk korona-monitor.

I Oslo er det påbudt med munnbind i kollektiv-trafikken. Det er når det ikke er mulig å holde en meters avstand. Maks ti personer får samles privat. Og det er forbudt å samle mer enn 50 personer på arrangementer. Det gjelder når det ikke er faste sitteplasser. Det er ikke lov å servere alkohol etter midnatt.

Torsdag sa kommunen at reglene fortsatt gjelder framover.

– Vi må for øyeblikket ha strengere regler for Oslo enn i resten av landet. Ingen av regjeringens lettelser kan innføres i Oslo nå, sa byråd Raymond Johansen.

De fleste er flinke til å følge reglene. Men ikke alle er like flinke som i starten av pandemien. Det sier Oslo kommune.

– De fleste støtter tiltakene. Noen mener vi skulle hatt strengere tiltak. Men det er også mange som gir uttrykk for at de er lei av situasjonen, sier Hanne Gjørtz til kanalen NRK. Hun er kommunikasjons-sjef i Oslo kommune.