Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Folk tror mest på Erna

To av tre tror Erna Solberg blir statsminister til høsten. De tror også hun er bedre skikket til å styre økonomien.

65,9 prosent tror at Erna Solberg fra partiet Høyre tar over som statsminister til høsten. Det viser en meningsmåling fra TNS Gallup gjort for kanalen TV 2.

32,4 prosent av de spurte tror Jens Stoltenberg fra Arbeiderpartiet fortsetter som statsminister. 1,8 prosent svarer at de tror Siv Jensen fra Fremskrittspartiet eller noen andre blir statsminister.

LES MER HER: Flest vil ha Erna Solberg som statsminister

Samtidig viser en undersøkelse at folk tror Solberg er flinkere på økonomi enn Stoltenberg. Det viser en måling som InFact har gjort for avisa VG.

45,5 prosent svarer at Solberg vil være best for økonomien. 34,6 prosent av de spurte tror mest på Stoltenberg. Han er utdannet sosialøkonom.

8,6 prosent tror ikke det blir forskjell på økonomien om Stoltenberg eller Solberg styrer. 11,4 prosent sier at de ikke vet.

LES MER HER: Arbeiderpartiet større enn Høyre

Stoltenberg mener denne målingen viser det samme som andre målinger: at Høyre er større enn Ap.

– Målingne viser at et flertall ønsker en Høyre-Frp-regjering. Men målinger i juni er ikke nødvendigvis valgresultatet i september, sier Stoltenberg.

Torsdag diskuterte Solberg og Stoltenberg økonomi på kanalen TV 2. Der sa de begge at de på ulike måter vil ha en ansvarlig økonomisk politikk i Norge.