Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fortsetter letingen etter de savnede

Letingen fortsetter etter de ti savnede i Gjerdrum. Men det er vanskelig å finne folk. Noen hus har flyttet seg 400 meter.

Politiet har fortsatt håp om å finne folk i live. Ti personer er savnet i skredet på Ask i Gjerdrum. Slik var situasjonen  torsdag morgen, 31.12. Det er over et døgn siden bygninger og folk forsvant i leirskredet.

Det har vært gjennomført søk gjennom hele natten. Leteaksjonen økte igjen da det ble lyst torsdag. Men det er vanskelige forhold. Torsdag ettermiddag tok skredet deler av enda et hus.

Det er utfordrende å jobbe på stedet. Folk har ikke kunnet sendes inn på beina. Torsdag firte de ned redningsfolk. De søkte i hus.

Innsatsleder i brannvesenet har sagt det er vanskelig å finne husene. De jobbet med å bestemme hvor det skulle letes.

– Det er en stor oppgave. De som er savnet, er kanskje i noen av husene. De har flyttet seg helt opp mot 400 meter, sa innsatslederen.

Politiet har fått ekstra hjelp fra Sverige.

Det er åtte stykker. De har trent spesielt for å ferdes og drive redning på skadesteder som det her. Danmark har også sagt at de vil hjelpe. Det sier Roger Pettersen i politiet.

– Vårt håp er fortsatt å finne folk i live. Tiden har vært viktig underveis i hele redningsaksjonen, sa Dag Andre Sylju til kanalen TV 2 torsdag morgen. Han er innsatsleder i politiet.

Redningsfolk med hund er senket ned til rasstedet gjennom natta. Det skriver avisa VG.

Hunden Zajka ble funnet i raset i live. Hunden ble etterlatt i et hus da en familie ble reddet onsdag. Men ingen flere mennesker er funnet så langt.

Politiet sier at det er for farlig å søke til fots. Det er fortsatt bevegelser i skredet.

– Det er et veldig krevende arbeid. Det er farlig å bevege seg inn i området. Det er uaktuelt å sette inn mannskaper til fots, sier Sylju.

 

BILDER

Bildet viser et helikopter som flys over rasstedet.

MØRKT: Mørket skaper utfordringer for letingen. Et stort skred tok med seg flere hjem i Gjerdrum. I skredet letes det etter overlevende. FOTO: Terje Bendiksby / NTB

Vis bildetekst