Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Forvaring og fengsel for overgrep mot spedbarn

11 år og 8 års forvaring. Det er straffen for to menn etter mange overgrep mot to spedbarn. Det ene barnets mot er dømt til åtte og et halvt års fengsel.

Fem personer er dømt i overgrepssaken mot to spedbarn og andre barn i Buskerud. Fredag ble dommen lest opp i Drammen tingrett.

Den 32 år gamle hovedmannen er dømt til 11 års fengsel for overgrep mot et spedbarn, skriver nyhetsbyrået NTB. En 28 år gammel mann var også med på dette. Han fikk åtte års forvaring. Hovedmannens tidligere samboer er en 24 år gammel kvinne. Hun er dømt til åtte og et halvt års fengsel. Kvinnen er også mor til en av babyene som ble misbrukt.

Straffene er lavere enn det aktor ba om.

Også de to andre tiltalte er dømt i saken. En 34 år gammel mann er dømt til seks og et halvt års forvaring for overgrep, mens en 43 år gammel kvinne straffes med seks måneders fengsel.

De fire som er dømt til strengest straff, var også tiltalt for de mest alvorlige overgrepene: Seksuelle overgrep mot barn og mindreårige, blant annet to spedbarn. Babyene var bare var noen måneder gamle da overgrepene fant sted.

Til sammen fire av de fem tiltalte har fått diagnosen pedofil. Den femte er en 43 år gammel kvinne. Hun er ikke undersøkt. Ifølge tiltalen har hun vist spesiell interesse for barn. Hun skal blant annet ha tilbudt sine egne barn som sexleketøy til 34-åringen.

Aktor statsadvokat Kristin Røhne ba om straffer fra 10 års fengsel til 15 års forvaring for fire av de fem tiltalte.

– Vår sak er spesielt alvorlig. Det er fordi den handler om svært grove overgrep mot svært små barn, sa Røhne i retten.