Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Frp hyller bilen på landsmøte

I helgen har Frp landsmøte. Bil og bompenger er to viktige temaer.

I helgen har partiet Fremskrittspartiet (Frp) landsmøte. Møtet arrangeres på Gardermoen i Akershus. På møtet skal partiet hylle bilen.

– Vi er nok det eneste landsmøte som hyller bensin- og dieselbiler. Utviklingen går raskt. Utslipp av klimagasser er snart ikke et problem lenger, sier Morten Stordalen til nyhetsbyrået NTB. Han er medlem i Frps bilutvalget.

Andre partier er uenig med Frp. Partiene liker ikke at folk kjører bensin- og dieselbiler. Dette er dårlig for miljøet, mener partiene. Det er Frp uenig i.

– Med den nye teknologien kan bensin- og dieselbiler være like miljøvennlig som en elbil. Da bør det ikke være et problem å kjøre bil, mener Stordalen. 

Utenfor inngangen til landsmøtet har Frp reservert plasser. Der skal veteran biler få parkere. Andre spesielle biler skal også få parkere der.

Jon Gunnes er medlem i partiet Venstre (V). Han er ikke enig i at bensin- og dieselbiler er like miljøvennlig som elbil.

– Utslippene av klimagasser har gått ned. Men biler slipper fortsatt ut klimagasser. Vi må få utslippene helt ned. Alle må bytte til elbil. Hvis ikke kan vi ikke stoppe utslippet av klimagasser, sier Gunnes.

Kampen mot bompenger blir også et viktig tema på landsmøtet. Det sier Siv Jensen. Hun er leder for Frp.