Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Frp truer med å forlate regjeringen

Fremskrittspartiet vil ikke sitte i regjering uansett. Nå kommer partiet med flere krav for å bli værende.

Onsdag ettermiddag var det krisemøte i Fremskrittspartiet (Frp). Årsaken var at regjeringen henter hjem en mor og to barn til Norge fra Syria. Familien har bodd i en leir for folk fra terror-gruppa Den islamske staten (IS). Men det ene barnet er alvorlig sykt og trenger behandling i Norge.

Frp sa ja til å hente barna til Norge. Men da måtte moren bli igjen i Syria.

Det var umulig å få til. Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti bestemte seg likevel for å hente de tre. Frp var uenige. Så uenige at partiet vurderer å forlate regjeringen.

Frp stiller krav til statsminister Erna Solberg for å bli i regjeringen. Det sier Siv Jensen onsdag. Hun er leder av Frp og finansminister i regjeringen. Partiet hadde et gruppemøte onsdag. Der bestemte de seg for hva de skal gjøre videre.

– Nå er begeret fullt. Vi vil ikke sitte i regjering for enhver pris, sa Siv Jensen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Jensen sa ikke noe om hvilke krav Frp vil komme med. Hun sa at de vil bruke tid på å lage en liste. Den skal de gi til statsminister Erna Solberg. Listen vil trolig bli ferdig torsdag.

Den norske kvinnen vil trolig bli pågrepet når hun kommer til Norge. Det har justisminister Jøran Kallmyr sagt. Hun er siktet for å være med i en terror-organisasjon. Men det er opp til politiet hva de vil gjøre når familien er i landet.