Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Frykter at flere elever vil slutte

Det er vanskeligere å følge opp elever som har skole hjemme. I Rogaland frykter de at flere vil slutte på videregående skole.

Alle elever har hatt hjemmeskole de siste ukene. Det gir bekymring i Rogaland. De sliter med å få kontakt med de mest sårbare videregående-elevene.

– Vi bekymrer oss for at sårbare elever dropper ut, uten å si noe. Det blir vanskeligere å se når de har skole hjemme. Da blir det umulig for oss å se det. Det sier Joar Loland til avisa Stavanger Aftenblad. Han er fylkes-direktør for opplæring i Rogaland fylkeskommune.

Loland og rektorene er enige. De er urolige for hva dette kan føret til for elever på videregående skole. De frykter mest for elevene som hadde det vanskelig fra før.

Les mer: Over 6.000 sluttet på videregående

Skolen kontakter elever som slutter å møte til time. Det er slik det gjøres i en normal skolehverdag. Så er det flere trinn med oppfølging hvis det trengs. Skolehelse-tjenesten er også et tiltak for å hindre at elever slutter på skolen.

Det tilbudet ble borte da skolene ble stengt i mars. Det er lite skolene kan gjøre, hvis de sliter med å få tak i elevene. Det er så langt ganske få som har sendt inn melding om at de dropper ut av skolen.

Les også: – Savnet etter nærhet traff meg som et sjokk

– Det er nok bare delvis riktig at det er få som faller fra i år. Det at det er få som sier de faller fra er heller et tegn på at mye har stoppet opp på skolene i dagens situasjon, sier Loland.

Flere skoler sier at det er vanskelig å få tak i elever som har slitt. Det er også vanskelig å motivere de elevene nå.