Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Går i fakkeltog mot pels

Lørdag går folk i fakkeltog mot pels. Det skjer i Oslo, Stavanger, Bergen, Ålesund, Trondheim, Bodø og Tromsø.

Det er NOAH som arrangerer fakkeltoget mot pels lørdag. NOAH er en organisasjon som jobber for dyrs rettigheter. Hvert år i november arrangerer de fakkeltog mot pelsdyr-næringa. Dette er niende år på rad at fakkeltoget arrangeres.

Det blir fakkeltog i mange store byer i Norge. I Oslo, Stavanger, Bergen, Ålesund og Trondheim går toget i tiden rundt klokken 17.30 til 18.00. I Tromsø og Bodø går toget litt tidligere på dagen.

Pelsdyrsaken er høyaktuell i år. Nylig kom avsløringer om nye overtramp hos pelsdyr-bønder. Bilder viste skitne bur, døde dyr som fortsatt lå i bur sammen med ungene sine, og dyr med skader, sår og andre synlige sykdommer. Bildene var tatt av Dyrebeskyttelsen og Nettverk for dyrs frihet.

LES MER HER: Ville ha freding av pelsdyr-næringa

– I år er det viktigere enn noensinne at vi fyller gatene med budskapet vårt, og roper så høyt at Stortings-politikerne igjen kan høre oss, skriver NOAH på sine nettsider.

Flere kjendiser møter opp til fakkeltogene. Blant dem er komiker Christine Koht, forfatter Unni Lindell, skuespiller Mia Gundersen og veterinær Trude Mostue.

Ifølge NOAH kommer også politikere fra flere partier.

NOAH har en egen side om fakkeltoget på nettstedet Facebook. Der melder nesten 2000 mennesker at de vil delta i protestene.