Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Giske ønskes velkommen tilbake

Saken mot Trond Giske i Arbeiderpartiet er avsluttet. Nå vil partiet legge bort sakene rundt ham om seksuell trakassering.

Arbeiderpartiet (Ap) avslutter saken mot Trond Giske. Men partiet mener fortsatt at han har brutt reglene i Ap. De mente han brøt reglene om seksuell trakassering. Flere kvinner i partiet varslet om upassende oppførsel. Derfor måtte han blant annet slutte som nestleder i Ap. Du kan lese alt om Giske-saken her.

Giske fikk torsdag brev fra partileder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng. De sier at det ikke er noe som hindrer Giske i å være med i partiet.

– Jeg ser jo hva de skriver. Vi blir vel ikke enige om vurderingen av sakene. Eller om det var riktig av partiet å bestemme seg allerede for ett år siden. Men på ett eller annet vis må vi komme videre, sier Giske til Adresseavisa torsdag.

Torsdag la Giske ut et langt innlegg på Facebook. Han skriver der om det som har skjedd det siste året og hva han mener om det. Giske hadde ønsket at saken hans skulle bli behandlet på nytt. Men han er likevel lettet og glad.

Han sier at han ser fram til å gå fullt inn i arbeidet i stortingsgruppa. Han vil også være med i partiet og i fagbevegelsen. Både rundt om i landet og i Trøndelag. Men Giske vil ikke bli med i Aps sentralstyre igjen, sier han til Adressa.

Line Oma var blant dem som varslet mot Giske. Hun snakket med Dagbladet torsdag.

- Jeg er veldig glad for at partiet står fast ved konklusjonen. Den burde det ikke være noen tvil om. Giske har brutt tilliten Arbeiderpartiet ga ham, sier Oma til avisa.