Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Gjengleder kan ha betalt politiet i Marokko

En leder for gjengen Young Bloods er utlevert til Norge. Han skal ha betalt penger for å treffe venner.

En 28 år gammel mann er utlevert fra Marokko til Norge. Han er siktet for medvirkning til forsøk på drap. Politiet i Norge mener at han også var med på en kidnapping i 2015. I tillegg forsøkte han å påvirke folk i en rettssak, sier politiet. 28-åringen skal også være leder for en gjeng i Norge, kalt Young Bloods.

Nå etterforsker politiet i Marokko to politibetjenter. De to skal ha jobbet med å utlevere 28-åringen til Norge. Politiet mener han kan ha betalt betjentene ulovlig, skriver avisa VG.

Det marokkanske nyhetsbyrået MAP sier at politibetjentene er mistenkt for å ha blitt bestukket av nordmannen. Han skal ha fått hjelp til å kontakte seks venner. Det skjedde før han ble utlevert.

Mennene han kontaktet, skal ha tilknytning til Skandinavia. Men de skal være av marokkansk og irakisk opprinnelse, skriver nyhetsbyrået.

28-åringen først ble fraktet av marokkanske myndigheter. Det sier politiadvokat Nina Bakken til VG. Det skjedde før han ble utlevert.

28-åringens forsvarer er Abdelilah Saeme. Han sier at klienten hans har sittet fengslet uten strenge krav i Marokko. Men han ønsker ikke å si noe om hvem han kan ha hatt kontakt med.

Han sier til avisen at han ikke vet noe om at 28-åringen skal ha betalt marokkanske politimenn.