Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Gransker psykolog

Helsetilsynet vil undersøke hva en psykolog gjorde på jobben. Hjemme hos mannen fant politiet mange overgreps-bilder mot barn.

Politiet fant det som kan være norges-historiens største beslag av bilder og videoer av overgrep mot barn.
– Det er snakk om hundretusenvis av bilder og over tusen timer med film, sier etterforsknings-leder Torbjørn Nervik til avisa Dagbladet.

Psykologen ble pågrepet 13. oktober. Mannen har innrømmet at han har lastet ned bildene og videoene fra internett. Han er ikke mistenkt for å ha gjort overgrep selv. Flere av barna på bildene er trolig norske.

Mannens forsvarer er advokat Ben Einar Grindhaug. Han sier til nyhetsbyrået NTB at bildene ikke har noe med mannens jobb som psykolog å gjøre. Men det vil Statens helsetilsyn undersøke. Psykologen jobbet med barn og deltok på Barn er bra-festivalen i Haugesund da han ble tatt. Ifølge avisa Dagbladet holdt mannen kurs for barn i hvordan de skulle unngå overgripere på internett.

Blir mannen dømt, mister han trolig lisensen til å jobbe som psykolog. Psykologen har tidligere vært politiker for Kristelig Folkeparti (KrF). Han har holdt kurs i barne-oppdragelse i kirken.

Mannen er varetekts-fengslet i fire uker.