Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Gratis internett på flyplassen

Snart kan du surfe gratis på internett på de største flyplassene i Norge. Avinor vil gi fri tilgang til nettet før sommeren.

Før sommeren vil Avinor gi gratis internett til alle reisende. Skal du innom en av de største flyplassene i Norge, kan du snart surfe gratis på nettet. Avinor er et selskap som har ansvar for alle de statlige flyplassene i Norge.

LES MER HER: Må ha internett

Flere internasjonale flyplasser har de siste årene begynt med gratis internett for passasjerene. Og i Norge har de flyplassene Rygge og Torp gjort det samme. Disse flyplassene har private eiere. Nå følger også Avinor etter. De gir gratis internett ved sine flyplasser fra mai-juni. Det skriver avisa Aftenposten.

– Dette er et svar på et klart krav fra passasjerene. I dag er tilgang på internett en selvfølge uansett hvor du er, sier Øystein Høsteland Sundby. Han er direktør for marked og kommersiell utvikling i Avinor.

Gardermoen og de andre store flyplassene er først ute. Men Avinors mål er å gi gratis internett ved alle 46 flyplassene de driver i Norge. Det kommer til å skje etter hvert.

Selskapet jobber nå med det tekniske. Arbeidet blir påvirket av det nye Datalagrings-direktivet.

– Vi må finne teknologiske løsninger som oppfyller kravene i direktivet. Slik får vi et system som varer. Vi vil ikke risikere å gi et tilbud som vi senere må stramme inn på, sier Sundby.