Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Grensa står av og til åpen

Folk som reiser til Norge over Svinesund stoppes oftere i kontroll. Men det er ikke kontroll hele døgnet. Fremskrittspartiet reagerer.

De som reiser til Norge blir sjekket ved grensene. Kontrollen er blitt strengere. Men grense-kontrollen ved Svinesund i Sverige står åpen i mer enn en time i døgnet, melder kanalen NRK.

– Vi kommer ikke til å være til stede på Svinesund døgnet rundt, sier Merete Beck i politiet til NRK.

Hun bekrefter at politiet ikke sjekker alle som reiser over grensa. De sjekker bare noen utvalgte.

Det er ikke greit for Ulf Leistein. Han er politiker i Fremskrittspartiet, og sitter i Stortingets justiskomité.

– Regjeringen har gitt klar beskjed. Nå skal de vokte og passer på våre grenser. De skal ha flere kontroller enn vi innførte for en måned siden, sier Leirstein til NRK.

– I den tiden på døgnet der tollerne ikke er der, så forventer jeg at politiet er på Svinesund-grensa. Det er den viktigste grenseovergangen vi har, legger han til.

Grensekontrollen ble økt i forrige uke. Da sa Sveriges statsminister Stefan Löfven at landet ikke lenger kan håndtere alle flyktningene. Han varslet at Sverige vil gjøre slik at det kommer færre flyktninger til Sverige.

Det er derfor Norge vil ha fler kontroller ved grensene.

– Når Sverige strammer til mer, er vi redd for at strømmen i enda større grad skal komme til Norge, sa statsminister Erna Solberg til NRK.

LES OGSÅ: Strengere grensekontroll i Norge