Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Har trolig skoavtrykk fra gjerningsperson

Flere skoavtrykk er funnet inne i huset til Anne-Elisabeth Hagen. De kommer trolig fra en gjerningsperson.

Politiinspektør Tommy Brøske viste fram en sko da han møtte pressen onsdag. Han er fra Øst politidistrikt. Politiet har funnet avtrykk fra samme type sko inne i huset til Anne-Elisabeth Hagen. Brøske viste også fram bilder av fotavtrykket og av to sko med samme såle.

– Dette avtrykket er det eneste der vi så langt ikke har klart å finne en eier eller bruker. Avtrykket er funnet på et sted som tyder på at det tilhører en gjerningsperson, sa Brøske. Han sa også at flere av disse avtrykkene er funnet inne i familiens hus. Det ligger i Sloraveien i Lørenskog i Akershus.

Avtrykket er funnet på et sted som politiet sier er svært interessant.

– Dette har stor betydning for handlingen vi etterforsker. Avtrykket er fra stedet hvor handlingen skjedde. Det er flere avtrykk fra samme skosåle. Det virker som om skoen er lite brukt. Dette er veldig viktig for handlingen vi etterforsker, sa Brøske.

Politiet snakker om en gjerningsperson. Men flere personer kan ha hatt noe med saken å gjøre, sier Brøske.

Hagen forsvant fra hjemmet sitt 31. oktober i fjor. Men politiet fortalte først om saken 9. januar i år. Siden da har de etterforsket saken for fullt.

Det har ikke vært ny kontakt med den eller de som sier de har tatt Hagen. Siste kontakt var 8. juli. Siste tegn på at Hagen var i live, er fortsatt 31. oktober 2018.

– Politiet har tatt henvendelser som har kommet, på alvor. Vi merket oss at det ble sagt at Hagen er i live. Så har kontakten tatt slutt igjen. De har ikke tatt kontakt igjen etter 8. juli. Det er påfallende, sa han.

Politiet tror ikke det vil komme et bevis på at Hagen er i live.

– Med andre ord tror vi fortsatt at hun mest sannsynlig ikke er i live, sier Brøske.

Avtrykket som er funnet i huset, er trolig i størrelse 45. Før sommeren ble avtrykket sendt til politiet i flere land. Norsk politi ba om hjelp til å finne ut hvilken type sko avtrykket kommer fra. Kort tid etter fikk norsk politi svar fra Tyskland.

– Det er en fritidssko av merke Sprox. Denne selges både i Norge og utlandet. I Norge er skoen solgt i butikkjeden Sparkjøp i to ulike modeller. Begge har det samme mønsteret i såla som er funnet på åstedet.

Har du kjøpt denne skoen i Norge i størrelse 44, 45 eller 46? Og har du kjøpt den i perioden august 2016 til mai 2019 og har betalt kontant? Da ber politiet om at du tar kontakt. Skoen ble også solgt på postordre. Det er solgt rundt 1.500 skopar av denne typen i denne perioden.

– Vi har oversikt over dem som har betalt med kort. Vi har begynt et arbeid med det. Vi ber også dem ta kontakt med politiet. Det er mange færre som har betalt med kontanter, sa Brøske.