Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Dette var siste livstegn fra Anne-Elisabeth

En telefon til en i familien klokka 9.14 onsdag 31. oktober. Siden har ingen hørt fra henne.

Siste livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen var klokka 9.14 onsdag 31. oktober. Politiet mener hun forsvant en gang mellom klokka 9.15 og 13.30 den dagen. De ble varslet om saken rundt en halvtime senere.

– Politiet mener at Anne-Elisabeth Hagen er blitt borte fra hjemmet sitt onsdag 31. oktober. Det skjedde i perioden mellom klokka 9.15 og 13.30. Det er slik saken står nå. Siste sikre livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen er en telefonsamtale til en i familien. Det skjedde klokka 9.14. Tom Hagen dro på jobb rundt klokka 9. Han var tilbake i boligen rundt klokka 13.30. Politiet ble varslet rundt en halvtime senere, sier Tommy Brøske tirsdag morgen. Han leder etterforskningen i Øst politidistrikt.

Politiet er ferdig med å undersøke inne og ute på eiendommen til familien Hagen. Det sier Brøske.

Politiet har så langt fått rundt 800 tips i saken. Mandag kveld handlet TV-programmet Åsted Norge på TV 2 om denne saken. Da sa Brøske at de hadde fått inn rundt 750 tips. Men de fikk flere tips etter TV-programmet.

– Tipsene handler om både personer, kjøretøy, mulige skjulesteder og andre ting folk har sett. To personer ble filmet av et overvåkings-kamera ved Futurumbygget. Vi har også fått tips om disse to personene. Men foreløpig vet vi ikke hvem de er, sier Brøske.

Anne-Elisabeth Hagens ektemann har kontor i Futurumbygget på Rasta. Det er rundt 3,5 kilometer fra parets hjem i Lørenskog i Akershus.

– Vi har fått mange tips etter at saken ble kjent offentlig. Nå må vi jobbe med tipsene og følge dem opp. Arbeidet er godt i gang, men dette tar tid. Det vil også ta tid å følge opp noen av disse tipsene, sier Brøske.

Han kan ikke si mer om tipsene nå. Det er av hensyn til etterforskningen.

Svein Holden er Anne-Elisabeth Hagens bistandsadvokat. Han ba kidnapperne om å ta kontakt på en «bedre og annerledes måte». Det gjorde han i TV-programmet mandag kveld.

– For familien er det én ting som er viktigere enn alt annet. De ønsker å få Anne-Elisabeth hjem i så god behold som mulig, sa Holden. Tidligere har han sagt at familien ønsker å «starte en prosess for å få henne trygt hjem».

– Derfor ønsker familien å komme i bedre og annerledes kontakt. Det er sammenlignet med det som har vært situasjonen fram til nå. Familien er klar for å finne en løsning for å få henne hjem. Det er dersom de får bekreftet at hun har det bra, sa han.

Hagen forsvant fra huset sitt i Sloraveien. Det skjedde for snart 11 uker siden. Tilbake i huset lå en beskjed. Den er trolig fra gjerningspersonene. De ba familien om å betale løsepenger for å få henne tilbake. Gjerningspersonene truet med å drepe kvinnen. Det ville de gjøre hvis politiet ble varslet, sto det i meldingen.

Siden har det vært veldig lite kontakt med gjerningspersonene, sier Brøske. Det skal være fordi de har valgt en digital måte å kommunisere på. Den egner seg dårlig for å sende meldinger med.