Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Hastemøte om minnesmerke

Naboene til et minnesmerke for Utøya-tragedien har protestert sammen med familier til flere av de drepte. Nå blir det hastemøte om minnesmerket.

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner kaller inn til hastemøte. Det skjer etter at naboene til det minnestedet ved Utøya truer med rettssak. De ønsker å stoppe minnesmerket, skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER:Naboer sier nei til minnested på Utøya

– Det er helt naturlig at det er mange syn på utformingen og plasseringen av minnesmerkene etter 22. juli. Vi ønsker derfor å snakke med alle som er berørt. Vi har invitert til møter for å lytte. Jeg har stor forståelse for at dette er en sak som vekker sterke følelser, sier Sanner til NTB.

Det er Jonas Dahlberg som har laget minnesmerket. Naboene kaller det «en voldtekt av naturen». Minnesmerket skal være en kløft på odden Sørbråten. Der skal navnene på dem som ble drept på Utøya, risses inn.

Fredag skal partene i konflikten møtes hos departementet for et dialogmøtet, melder kanalen NRK.

– Det er positivt at regjeringen har bedt om et slikt møte. Det blir interessant å se hva som kommer ut av det, sier advokat Harald Stabell. Han er engasjert av naboene.

Utøya-nabo Jørn Øvreby og oppdragsgiver Kunst i offentlig rom (Koro) skal også delta på møtet.

LES MER HER: Lager to minnesmerker etter 22. juli