Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Henlegger drapssak fra Tromsø

En mor ble funnet i sjøen sammen med sine tre barn. Hun og barna døde. Nå legger Riksadvokaten bort drapssaken.

2. desember i fjor skjedde den tragiske hendelsen. En mor og tre barn ble funnet i sjøen ved Fagereng i Tromsø. Moren og to av barna døde. Moren har vært siktet for drap og drapsforsøk. Ei jente på ett og et halvt år var det eneste barnet som overlevde.

Nå henlegger Riksadvokaten saken. Det skjer etter at politiet har etterforsket saken. De mener at kvinnen drepte to av sine barn.

– Etterforskningen gir grunnlag for å slå fast at hun drepte to av sine barn. Hun forsøkte å drepe det tredje. Riksadvokaten henlegger saken. Det skjer fordi den siktede kvinnen er død, skriver Troms politidistrikt i pressemelding.

Politiet skal holde en pressekonferanse sener fredag.

Saken ble ferdig etterforsket i juli. Siden har påtalemyndigheten vurdert den.

Førstestatsadvokat Lars Fause deltar på politiets pressekonferanse. Han skal fortelle om hvorfor Riksadvokaten har valgt å henlegge saken.

27-åringen var fra Sudan. Hun bodde sammen med ektemannen og de tre barna sine. De hadde midlertidig oppholdstillatelse i Norge. Far til barna kom til Norge i 2015. Mor kom i 2017 etter søknad om familiegjenforening.

Politiet tror at kvinnen handlet alene. De har ikke avdekket at noen har hjulpet til på noe måte.

I august sa Fause at det ikke er sikkert at vi får vite hva som skjedde. Eller hva som var motivet for handlingen.

Politiet har fulgt de elektroniske sporene til kvinnens mobiltelefon. Det tar 1 time og 12 minutter fra de drar hjemmefra til de blir sett for siste gang. De dro til Fagereng.

En tilfeldig forbipasserende finner en forlatt barnevogn og to par barnesko på en gangvei. De ser også fotspor i snøen ned til vannet og varsler politiet. Politiet finner de tre barna livløse i sjøen.