Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Her fortsetter viruset å spre seg

Hele Norge holder avstand for å begrense korona-viruset. Men noen steder fortsetter det å spre seg mer. I Nordre Follo er en baby smittet.

I Oslo og Akershus sprer korona-viruset seg mer enn i resten av landet. 45 prosent av alle på sykehus med korona, er derifra. Det skriver avisa Aftenposten.

De har sjekket tall og fakta om alle som har korona i Norge.

Men mange blir ikke testet for viruset. Dermed kan flere være syke, også andre steder.

44 personer er døde av viruset i Norge til nå. Omtrent halvparten av disse er knyttet til Oslo og Viken. Det skriver avisa VG.

Men det skjer også dødsfall andre steder. En mann i 50-årene døde av korona onsdag. Han bodde i Halden i Østfold. Mannen hadde andre underliggende sykdommer.

I Nordre Follo er en baby smittet av korona-virus. Babyen er 3 måneder gammel. Det sier konstituert kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold til avisa.

Hun sier at barnet er hjemme med familien sin.

I verden blir de fleste smittet av andre i familien. Virus sprer seg raskere i områder der folk bor tett. Der er det vanskelig å holde tiltakene om å ha avstand til hverandre.

I Oslo bor det omtrent 690.000 mennesker, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå.

Det var ved midnatt registrert 4.935 tilfeller av korona-smitte i Norge. Det viser foreløpige tall fra Folkehelse-instituttet. Det er blitt 280 flere registrerte smittede siste døgn. I alt 325 personer får behandling på sykehus for covid-19-sykdom. Den kommer som følge av viruset. 105 personer får intensivbehandling i respirator.