Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Hun har vært borte i ti uker

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen har vært savnet i ti uker. Hun er trolig kidnappet. Politiet ber om hjelp fra publikum.

Politiet sier de ikke har fått noen livstegn fra Anne-Elisabeth Falkevik Hagen. Hun ble trolig bortført 31. oktober på Lørenskog.

– Men vi har heller ikke fått noen tegn på at hun ikke er i live, sa politiinspektør Tommy Brøske. Han ledet en pressekonferanse onsdag. Brøtske er leder for felles enhet for etterretning og etterforskning i Øst politidistrikt.

Politiet forteller at det er satt fram krav fra kidnapperne og trusler. 68-åringen ble trolig bortført. Men kidnapperne har valgt en vanskelig måte å kommunisere på. Politiet har ikke snakket med dem.

– Vi tror at hun ble bortført om morgenen eller på formiddagen 31. oktober, sier politiet.

Politiet vet ikke hvem kidnapperne er. Kidnapperne ba om penger i digital valuta. Avisa skriver at det har kommet krav om å betale 9 millioner euro i løsepenger. Det skal betales i krypto-valutaen monero. Det ønsker ikke politiet å bekrefte.

– Jeg kan ikke bekrefte noen løsepengesum. Vi ønsker å vente med å gå ut med slik informasjon, sier politiet.

Men politiet har bedt familien om å ikke betale kravet.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen er kona til forretningsmannen Tom Hagen. Han er blant de rikeste i Norge. Politiet ber mediene om å ikke kontakte familien. De har en egen advokat som snakker for dem.

Politiet har etterforsket saken i flere måneder. De har brukt egne og internasjonale eksperter. Så langt har de ikke løst saken.

– Dette er en vanskelig sak. Det er også vanskelig i forholdt til å gå offentlig ut om saken. Men nå ser vi at vi trenger informasjon fra folk, sier han.

Familien Hagen bor i et hus nær Langvannet i Lørenskog. Politiet ber folk som ofte går tur i området, eller er mye der, om å ta kontakt. De ønsker video og overvåkingsfilm fra området og biler der. All informasjon fra 31. oktober er interessant. Det gjelder også ting folk har sett fra dagene før.

Brøtske minnet folk på at 31.oktober er Halloween, og at folk kanskje husker fra den dagen.