Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Hun leder Norges største parti

Flere nordmenn vil ha Erna Solberg som ny statsminister. Høyre er Norges største parti.

Partiet Høyre er Norges største parti. Høyre får 29,6 prosents støtte fra velgerne. Det viser en ny meningsmåling. Arbeiderpartiet (Ap) får bare 26,1 prosents støtte.
Flere støtter Høyre i august enn de gjorde i juli. Støtten har økt med 2,3 prosentpoeng. Samtidig har Ap mistet 1,9 prosentpoeng.

Høyre og Frp alene hadde fått 91 av 169 plasser på Stortinget dersom det var valg i dag. De rødgrønne regjeringspartiene ville bare fått 68 plasser. Det gjelder Ap, Sosialistisk venstreparti (SV) og Senterpartiet.

Statsminister Jens Stoltenberg er ikke fornøyd.
– Jeg tar denne målingen svært alvorlig. Vi hadde også svake målinger gjennom sommeren, Men dette er et svært lavt nivå. Jeg er imidlertid helt sikker på at det er mulig å snu så dårlige meningsmålinger. Hardt politisk arbeid er det som må til, sier Stoltenberg til avisa Dagbladet.

Det er Synovate som har laget meningsmålingen for avisa.

Fremskrittspartiet (Frp) er det tredje største partiet i Norge. 22,3 prosent sier at de vil stemme Frp.  Kristelig Folkeparti får 4,9 prosent. Venstre får 3,2 prosents støtte. 6 prosent sier at de vil stemme SV. Senterpartiet får 5,2 prosent. Det skriver nyhetsbyrået NTB.