Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Hunder har markert i skredet i Gjerdrum

Tirsdag fortsetter letingen etter tre savnede etter skredet i Gjerdrum. Hunder fra politiet har markert i området.

Redningsfolk fortsetter å lete i skredet på Ask i Gjerdrum. Tre personer er fortsatt ikke funnet. Mandag ettermiddag markerte hunder i området. Hundene sier ifra når de lukter noe som kan være interessant. Tirsdag vil mannskaper fra brannvesenet lete videre i området der hundene markerte. 

– Vi sendte ut et par hunde-ekvipasjer i går ettermiddag. Og de gjorde markeringer i området. Letingen i dag vil foregå i det området markeringene ble gjort, sa Mari Stoltenberg til pressen tirsdag formiddag. Hun er innsatsleder i Øst politidistrikt.

Området det dreier seg om, er rundt 25 ganger 30 meter stort. Mannskapene graver seg ned i området. De bruker håndkraft der det er mulig.

– Dagen i dag vil avgjøre hvor rask framdrift vi får. Det er bedre sikt og ingen tåke. Vi jobber systematisk slik som før. Og mannskapene jobber ut ifra de markeringene hundene gjør, sa Stoltenberg.

Omtrent ti personer leter i området tirsdag. Været gjør at politiet håper at letingen kan foregå gjennom hele dagen.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har nå to droner i gang i området. Den ene overvåker skredkanten i nord. Den brukes av dem som sikrer området og henter ut ting fra hus. Den andre overvåker skredområdet der letingen foregår. Og kantene av skredet i nærheten.