Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

I natt skal mange sove ute i naturen

Mange skal legge seg til å sove ute lørdag kveld. Da skjer arrangementet «natt i naturen».

I sommer har mange vært på ferie i Norge. Mange har sovet ute i telt eller hengekøye. 

Les også: Telt trygt i sommer

Lørdag er det «natt i naturen». Det er et arrangement som handler om å overnatte ute. Denne helga er det også varslet at høsten er i gang. Det betyr at folk må kle seg etter hvor kaldt det er ute. Det kan være lurt å se nøye på værmeldingen.

(Saken fortsetter under bildet)

Bildet er av en mann som ligger i en hengekøye. Han får en tallerken med mat fra ei jente. Begge har på seg varme klær og lue

Det kan også komme regn mange steder i Norge. Da er det viktig å ha et telt eller en duk som kan henge over hengekøya. Det kan også være lurt å ha med klesskift. Det kan bli vanskelig å få sove godt i soveposen hvis du er både våt og kald.

Les også: Sommeren kan være ferdig før helga

– Det er noe magisk ved det. Alle ligger under den samme himmelen. Både én som ligger i hengekøye i skogen i Alta, en som telter i hagen sin i Mandal og en tredje sover i Oslomarka, sier Lasse Heimdal. Han er generalsekretær i fellesorganisasjonen Norsk Friluftsliv. De er en felles-organisasjon for 18 ulike friluftsliv-organisasjoner med over 950.000 medlemmer.

Så mange som 1,5 millioner nordmenn kan ha sovet ute i sommer, ifølge en undersøkelse fra Ipsos. 34 prosent sier de har sovet enten i telt, i hengekøye og under åpen himmel i år.

(Saken fortsetter under bildet)

Bildet er av to barn som har lagt seg i en gapahuk. De har på varmt tøy og lue.

Les også: – Naturen er vårt eneste fristed nå

Det gjør at Norsk Friluftsliv har et håp om at flere vil delta i år enn i fjor. I fjor var nesten 100.000 personer med på å sove ute.

– For mange er det blitt en tradisjon å delta hvert år. Så dette er en kveld mange har et forhold til. I sommer har enda flere har fått øynene opp for å overnatte ute, sier Lasse Heimdal. Han forventer at mange vil delta etter å ha prøvd å sove ute tidligere i sommer.

Natt til søndag er også starten på Friluftslivets uke. Det er en uke med over 900 arrangementer over hele landet. Alle handler om friluftsliv, og mange av dem er gratis.

Les også: Trendy med spesiell overnatting i naturen

BILDER

Bildet er av to barn som har lagt seg i en gapahuk. De har på varmt tøy og lue.

KOS: Mange nordmenn har vært mye i naturen i sommer. Nå er høsten her. Det kan også være kos i naturen på denne tiden av året. FOTO: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Vis bildetekst