Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Ikke gi opp skisesongen!

Selv om det har vært varmt i mars, er det fortsatt håp for de som vil gå på ski.

Mange steder i landet har det vært varmt i mars. Forrige måned var den tredje varmeste mars-måneden siden år 1900. Det meldte Metereologisk institutt 1. april. Det var ingen aprilspøk.

Stadig flere nordmenn har de siste årene blitt glade i å gå på ski. Selv om været har vært mildt mange steder, er det fortsatt gode muligheter for å teste skiformen. Fram mot påske vil det bli nedbør og kalde nok temperaturer flere steder for å stå på ski.

– Det er ingen grunn til å legge vekk skiene. Det er så lenge du er villig til å bevege deg bort fra de lavere stedene i Norge. I sør vil det være både snø og kuldegrader over 500 til 600 meter. I Nord-Norge kan det være snø helt ned til sjøen, sier Arild Mentzoni til nyhetsbyrået NTB. Han er meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Det meldes om fint vær over store deler av landet neste uke. Det skal bli opptil 10 grader lavlandet i sør. Lavlandet er stort sett der folk bor, langs kysten og i byene. Nord-Norge vil også få oppleve pent vær, men det vil være en del vind her. Arild Mentzoni sier det vil være store forskjeller i temperaturene om dagen og natten.

Han sier at det er fare for brann i områder med gress eller med lyng.

– Det har vært lite nedbør i disse områdene. Du bør være forsiktig med å lage bål, sier Mentzoni.

Den Norske Turistforening (DNT) merker at nordmenn fortsatt vil gå på ski.

– Det har vært en mild vinter. Mange er fortsatt sugne på ski og fjell. April er jo den beste måneden for skigåing!, sier Ida Amelie til NTB. Hun er kommunikasjonsrådgiver i DNT.

Hun sier at det fortsatt er gode forhold for ski i fjellet. Og at publikum ikke må la seg lure av at det ikke er snø i byene.

1. april åpnet veien over Valdresflya i Oppland. Det var heller ingen aprilspøk, meldte avisa Valdres.

– Valdresflya er en god måte å komme seg til Jotunheimen, hvor det er mye snø. Og våre hytter vil være åpne til å ta i mot publikum, lover Helgesen.