Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ikke vaksinert mot influensa

Helseminister Jonas Gahr Støre frykter ikke det siste utbruddet av influensa.

I 2009 vaksinerte helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre seg mot svineinfluensa. Da var han en av de første som tok vaksinen Pandemrix. Fra og med 2010 ble vaksine mot svineinfluensa lagt inn i vanlig influensa-vaksine. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– I år har jeg ikke vaksinert meg, sier Støre til avisa VG.

I romjulen døde en 11 år gammel gutt fra Telemark av svineinfluensa. Det har også vært flere utbrudd av influensa andre steder i landet. Tre ulike virus er funnet.

Onsdag hadde Molde sjukehus 20 pasienter innlagt med influensa. Av dem hadde fem personer svineinfluensa. Stavanger universitetssjukehus har hatt 17 pasienter med svineinfluensa de siste ukene. Siden romjulen har 24 personer fått behandling for svineinfluensa på Sørlandet sykehus i Kristiansand.

Siden november har sykehuset Ahus i Lørenskog kommune behandlet 181 personer med influensa. 22 av dem hadde svineinfluensa.

Utbruddet er ikke uvanlig stort, sier Støre. Han har ikke bedt om spesielle tiltak i departementet sitt.

– Årlig dør om lag 1.000 nordmenn av influensa. Det er Folkehelse-instituttet som overvåker dette. De vurderer om noe spesielt bør gjøres. Foreløpig har vi ikke sett noe som gjør at vi må endre på det, sier Støre.

Han forteller at departementet har daglig kontakt med Folkehelse-instituttet.