Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ingen reservasjonsrett nå

Det blir ikke innført noen reservasjonsrett for fastleger nå. Det sier helseminister Bent Høie.

Fredag holdt helseminister Bent Høie en pressekonferanse om reservasjonsretten. Han sier at reservasjonsretten ikke blir innført nå.

Forslaget om reservasjonsrett går ut på at leger skal kunne si nei til å henvise til abort. Mange har protestert mot forslaget.

LES MER HER: – Trekk forslaget om reservasjonsrett

Torsdag sa Knut Arild Hareide til avisa Vårt Land at han er villig til å droppe Høyes reservasjonsforslag. Hareide er leder i Kristelig Folkeparti (KrF).

– KrF kan se på andre løsninger hvis både hensynet til kvinnen og til legen blir ivaretatt. Legen skal slippe å handle i strid med sin samvittighet. Og pasientens rettigheter skal tas vare på, sa Hareide.

Noen leger ønsker ikke å henvise til abort. I fjor høst inngikk regjeringspartiene Høyre og FrP en spesialavtale med KrF. Den gikk ut på å gi fastleger mulighet til å reservere seg mot å henvise til abort. Venstre skrev ikke under på avtalen.

Fredag opplyste Bent Høie at han har kommet fram til en ny løsning. Han ville ikke gå i detalj om hva løsningen går ut på.

– Jeg regner med å kunne legge fram den nye løsningen om kort tid. Men jeg vil vente til alle detaljer er på plass, sa Høie.