Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Innrømmet seksuell kontakt og løgn

Tre menn hevder at Svein Ludvigsen misbrukte dem. Ludvigsen er tidligere fylkesmann og minister. Han forklarte seg i retten torsdag.

Svein Ludvigsen var Troms sin fylkesmann, som er en statlig leder i et fylke. Han har også tidligere vært minister. Nå er han i retten. Tre menn anklager ham for å ha misbrukt dem seksuelt. De kom alle til Norge som asylsøkere.

Ludvigsen nekter straffskyld. Han forklarte seg i retten torsdag. Han innrømmet seksuell kontakt med en av mennene som anklager ham.

– Vi har hatt flere former for seksuell kontakt. Det skjedde tre ganger i Oslo. Men bare i Oslo. Det er feil det han beskriver. Vi ville det begge to. Det var slik jeg oppfattet det, sa Ludvigsen.

Han fikk snakke uavbrutt i en time. Det er første gang han sier noe om saken offentlig.

Ludvigsen hadde seksuell omgang med mannen. Det skjedde over seks år, ifølge tiltalen mot ham. Den sier også at han hadde seksuell omgang med to andre menn.

Mennene mener at Ludvigsen misbrukte stillingen sin. Slik skaffet han seg seksuell omgang. Dette er Ludvigsen tiltalt for.

– De lyver, sa Ludvigsen. Han vil ikke mene noe om hvorfor de lyver. Han snakket da om to av mennene. De er i dag 26 og 34 år gamle.

Ludvigsen ble sjokkert da politiet pågrep ham. Det er halvannet år siden. Da avviste han at han hadde hatt seksuell omgang med den første mannen.

– Det er vanskelig å innrømme. Det var feil noe av det jeg sa til politiet, sa Ludvigsen torsdag. Han sa videre at han var så sjokkert.

Den fornærmede mannen er i dag 25 år gammel.

De to hadde ofte kontakt. Det skjedde etter at mannen kom til Nord-Norge som asylsøker. Ludvigsen hevder at han mente det godt.

Ludvigsen var da fylkesmann. Han skal ha hjulpet asylsøkeren med mat, jobb og penger.

Mennene fortalte at de utførte seksuelle handlinger. Det var fordi de ble lovet hjelp, ifølge dem. Den ene mannen sa at han fryktet å bli kastet ut av Norge. Derfor sa han ingenting om forholdet. Han påstår at Ludvigsen presset ham.