Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Jente drept på asylmottak

En 17 år gammel jente er drept på et asylmottak i Sunndal i Møre og Romsdal.

Drapet skjedde torsdag kveld. En 18 år gammel mann er siktet for drapet. Jenta som ble drept og mannen som er siktet er begge frå Eritrea.

Mannen har vært i Norge i ett år. Jenta har ikke vært like lenge i landet. Det forteller Jarl Aspen til nyhetsbyrået NTB. Aspen er operasjonsleder ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Han kan ikke si noe om hvordan de to kjenner hverandre. Jenta ble drept med kniv. Drapet skjedde inne på asylmottaket.

Den 18 år gamle mannen stakk fra stedet etter knivstikkingen. Han ble arrestert av politiet etter kort tid. Avisen Driva skriver av mannen hoppet ut av et vindu for å slippe unna politiet. Han skadet foten i fallet, og ble arrestert like etter.

– Han er foreløpig siktet for grov kroppsskade med døden til følge. Det sier politiadvokat Knut Meek Corneliussen til Adresseavisen.

Politiet forteller at de skal snakke med flere vitner fredag. Både folk som bodde på mottaket og ansatte skal ha sett knivstikkingen.

– Beboerne er i sjokk. Det sier Aspen i politiet i Nordmøre og Romsdal.

Asylmottaket i Sunndal er fra 1998 og har to avdelinger. En avdeling har 260 plasser. Den andre har 70 plasser for mindreårige asylsøkere. Politiet vil ikke si på hvilken avdeling drapet skjedde.

LES OGSÅ: Asylsøker dømt for drap
LES OGSÅ: Brann på asylmottak i Hemsedal