Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kjør forsiktig!

I store deler av Sør-Norge har det kommet påfyll av snø. Det gjør det vanskelig å kjøre bil. I Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus, Buskerud, Oppland, Hedmark, Telemark, Aust- og Vest-Agder er det verst.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus, Buskerud, Oppland, Hedmark, Telemark, Aust- og Vest-Agder. Meteorologisk institutt sender ut OBS-varsel når det er vanskelige forhold enten på grunn av vind, snø eller vann. OBS-varselet sier at det kommer mer snø og at det kan bli vanskelig å kjøre bil. Det skriver avisa Aftenposten.

Det har vært flere trafikkulykker i natt og tirsdag morgen. En 35 år gammel polsk statsborger døde i en ulykke ved Flå i Hallingdal like etter midnatt.

– Det har snødd en del i området. Det gjør det vanskelig å kjøre bil. Det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken. Det sier Tom Hovind i Nordre Buskerud politidistrikt til nyhetsbyrået NTB.

To vogntog står fast i Spikkestadbakkene. Politiet er på vei til stedet. Det skriver Søndre Buskerud politidistrikt på Twitter klokka 7.

Et vogntog kjørte i fjellveggen på E6 i Ski i natt. Det var en hard kollisjon. Sjåføren fikk kun lettere skader.

Klokka 7.15 fikk politiet i Follo beskjed om en ulykke mellom to biler. En personble fraktet til sykehus. Tre andre ble sendt til legevakt.

Klokka 7 fikk politiet i Follo beskjed om en bil som lå på taket eller på siden på E18 i Ås kommune.

En bilfører mistet kontrollen på grunn av glatt vei. Føreren kjørte inn i en lyktestolpe slik at den knakk. En annen bilist klarte ikke å stoppe og kjørte over lyktestolpen. Ingen ble alvorlig skadet. Det skriver Follo-politiet på Twitter.

Romerike politidistrikt sier at flere vogntog som står fast på glatte veier. De lager kø. I tillegg mistet en semitrailer trallen midt i en rundkjøring. Det ble full stans. Klokka 7.15 fikk Romerike politidistrikt melding om en trafikkulykke mellom to biler. Det var på E6 mot Oslo mellom Hvam og Østre Akerveg.

Omtrent klokka 7.30 kjørte en bil av veien på E18 ved Askimporten i Østfold. Ingen personer ble skadet.

En skolebuss skled av veien på Hamar. Det var 13 personer om bord i bussen. Ingen ble skadet.

Oslo Lufthavn (OSL) skriver på Twitter at det snør for øyeblikket. Alle fly er i rute foreløpig. De ber reisende om å holde seg oppdatert gjennom flyselskapene og OSLs hjemmeside. Det kan bli endringer i flyrutene.

Rune Wahlstrøm er trafikkoperatør i Statens vegvesen. Wahlstrøm sier at det er glatt både på store og mindre veier. De store veiene blir først prioritert av brøytebilene. Bilister på de mindre veiene bør kjøre ekstra forsiktig. Det skriver avisa VG.

Tirsdag morgen er det køer de fleste steder inn mot Oslo.

Oslo politidistrikt har ikke fått noen meldinger om ulykker på grunn av glatte veier.

NSB sier at Oslo S til Lillestrøm delvis er stengt for togtrafikk. Det har ikke noe med været å gjøre. Det skyldes at et tog med teknisk feil sperrer det ene sporet. Flere linjer rammes av dette. NSB skriver på sine nettsider at det kan ta tid før alternativ transport er på plass.