Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Kjør forsiktig

Bamble-tunnelen i Telemark er stengt etter en ulykke torsdag. I dag settes nye skilt ut på veiene. De skal stanse de som bryter fartsgrensene.

Politiet fikk melding om ulykken fra sjåføren av en bil. Sjåføren sier at en lastebil ble påkjørt bakfra av en semitrailer. Semitraileren har trolig også kollidert med tunnelveggen. Ulykken skjedde i Bamble-tunnelen torsdag. Det er på veien E18 i Telemark.

Sjåføren av semitraileren er skadd. Men politiet vet ikke hvor alvorlige skadene er.

Deler av tunnelveggen har rast sammen etter ulykken. Veitrafikk-sentralen er varslet. Politiet sier at skaden er så stor at tunnelen trolig blir stengt en tid fremover.

Kjørholt-tunnelen på E18 er også stengt etter ulykken.

Ulykken er en av flere alvorlige trafikkuhell på E18 gjennom Telemark. En lignende ulykke skjedde i Bamble-tunnelen for få uker siden. Det skriver nettavisa VG Nett.

Én av to mener det er greit å kjøre fortere enn tillatt. Det viser en undersøkelse om folks trafikk-vaner. Nå skal det brukes nye skilt. Skiltene skal påvirke folk til å holde fartsgrensen.

Runar Karlsen er sjef for Utryknings-politiet (UP). Han mener at folk kjører for fort.

– Vi har bevis for at det er en sammenheng mellom fart og ulykker, sier Karlsen. 

Magnhild Meltveit Kleppa er samferdselsminister for Senterpartiet (Sp). Sammen med Karlsen viste hun fram de nye veiskiltene torsdag. Skiltene skal settes ut på enkelte veier.
– Hvis folk holder fartsgrensen, bidrar det til å spare 50 liv per år, sier Kleppa. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

De nye skiltene gjelder for bilførere som ønsker å kjøre ansvarlig. Men som likevel bryter fartsgrensen.

Karlsen sier at dette ikke betyr at råkjørerne går fri.
– Vi skjerper innsatsen mot de aller farligste. Våre viktigste innsats-områder er fart, rus og bruk av bilbelte, sier Karlsen.

De nye skiltene settes ut på: fylkesvei 283 i Buskerud (mellom Drammen og Hokksund), riksvei 70 i Møre og Romsdal (mellom Sunndalsøra og Oppdal), riksvei 3 i Hedmark (ikke så langt fra Tynset) og E8 i Troms (mot grensen til Finland). Det skriver nettavisa VG Nett.