Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Krever svar om abort

Statsministeren er åpen for å endre på abortloven. Nå må hun og regjeringen svare på 16 spørsmål.

Folk har protestert. Det vil de fortsette med. Årsaken er at statsminister og Høyre-leder Erna Solberg er åpen for å endre loven om abort. Dette er en viktig sak for Kristelig Folkeparti (KrF). KrF blir kanskje med i regjeringen. Det vil gi regjeringen flertall.

En endring i loven kan gjøre det vanskeligere for kvinner å ta abort. De gjelder i de tilfellene der barnet kan være alvorlig sykt. Det kan også bli forbudt å fjerne foster når kvinnen venter flere enn ett barn.

Nå må regjeringen og Solberg svare på spørsmål. Andre partier på Stortinget krever svar onsdag. Da er det spørretime på Stortinget.

Folk må få vite hva som står på spill. Det mener Hadia Tajik. Hun er nestleder i Arbeiderpartiet (Ap).

– Vi ber regjeringen forklare hva slags endringer de planlegger i abortloven, sier hun til ABC Nyheter.

Det er strid rundt paragraf 2c. Den åpner for abort etter 12. uke i svangerskapet. Kvinner kan ta abort hvis det er stor fare for at barnet er alvorlig sykt. Dette er KrF imot. Derfor kan denne paragrafen bli endret på.

Statsminister Solberg reagerer på alle spørsmålene som kommer. Det er varslet 16 spørsmål om abort.

– Ap har laget en aksjon. Det må de gjerne gjøre. Men vi skal forhandle om temaet. Det vil ikke komme noen nye opplysninger, sier statsministeren til avisa Dagbladet.

Omtrent 10.000 mennesker skal demonstrere mot endringer i loven lørdag. Demonstrantene skal si meningen sin flere steder i landet. Det melder nyhetsbyrået NTB.

Demonstrantene mener regjeringen prøver å ta bort rettigheter.