Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Kvinne drept i Florø

En mann er siktet for å ha drept en kvinne i Florø. Han er ikke avhørt fordi helsepersonell passer på ham.

En 51 år gammel kvinne døde i Florø i Sogn og Fjordane fredag kveld. En 27 år gammel mann er siktet for å ha drept henne med kniv.

Han er varetekts-fengslet i fire uker. Han får ikke motta brev eller besøk. Årsaken er fare for at bevis kan bli ødelagt.

Søndag hadde politiet ennå ikke fått avhørt 27-åringen. Årsaken er at helsepersonell tar vare på ham.

– Han er ivaretatt av helse. Derfor har vi ikke fått avhørt ham. Det er et medisinsk spørsmål. Vi vil avhøre ham så snart det er mulig å få det til, sier Eli Valheim til nyhetsbyrået NTB. Hun er påtaleansvarlig i Vest politidistrikt.

Politiet fikk melding om det som hadde skjedd, fredag kveld. Kvinnen ble erklært død på stedet klokka 20.30. Da hadde de først forsøkt å redde livet hennes.

Politiet vil be om at psyken til siktede undersøkes grundig. De vil finne ut om han var tilregnelig da drapet skjedde.

– Det er ganske vanlig at det gjøres i alvorlige saker. Det er vel heller blant unntakene når det ikke skjer, sier Valheim.

Valheim vil ikke si noe mer om drapet. Eller om helsa til den siktede.

Mannen bodde i Florø sammen med sin mor. De to hadde besøk av den døde kvinnen og hennes sønn. Alle er fra Øst-Europa. Men fra to forskjellige land.

Politiet snakket med den siktede mannen natt til fredag. Det skjedde under et døgn før drapet. Det sier Kjetil Rekdal til avisa VG. Han er leder for felles operative tjenester.

– Operasjons-sentralen ved Vest politidistrikt fikk natt til fredag en melding. En person løp etter en hjemmehjelp. Det skjedde i nabolaget hvor en kvinne ble knivstukket og drept fredag kveld. Mannen var rolig, men forvirret. Det var da politiet snakket med personen som meldte. Politiet snakket med mannen via telefon. De ba ham om å gå hjem. Det gjorde han da, sier Rekdal til avisa.

Politiet jobber med etterforskningen. Kroppen til den døde skal undersøkes.

Malin Skorpen Østvik er mannens forsvarer. Hun har snakket med klienten sin på sykehuset.

– Det er vanskelig for ham å forklare hva som skal ha skjedd. Det er slik tilstanden hans er. Han er psykisk utstabil og sterkt preget av det som har skjedd, sier Østvik til avisa Bergens Tidende.

Det har vært en relasjon mellom den siktede 27-åringen og kvinnen som døde. Det sier Østvik. Men hun vil ikke si hva slags relasjon det er snakk om.