Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Lever i et mareritt

I over et år har Trude Drevland vært siktet for grovt juks. Nå har hun skrevet bok om livet sitt.

Torsdag viste Trude Drevland fram sin nye bok. Den heter «Litt privat» og handler om livet hennes. Mye av boka handler om det siste året. I fjor måtte Drevland slutte i jobben. Hun var ordfører i Bergen i Hordaland. Drevland ble siktet av politiet. De mente at hun og med havnedirektør Inge Tangerås hadde mottatt tjenester ulovlig. Skipsreder Torstein Hagen ble også siktet i saken. Han fløy Drevland til Venezia i privatfly og betalte for turen der. Senere døpte hun et av skipene hans i Bergen.

– Det har både vært godt og vanskelig å sette ord på så mye sårbart og privat. Det har vært spesielt å snakke om livet og følelser. Og ikke bare få lov til å mene noe om politikk, sier Drevland. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

I boka sier Drevland at hun hjalp Hagen. Hun kontaktet venninna og næringsminister Monica Mæland. Hun ba Mæland endre reglene for å registrere skip i Norge. Mæland gjorde denne endringen i 2015. Det skriver avisa VG.

Drevland mener hun er blitt dårlig behandlet av politiet i Hordaland. Hun sier de avlyttet telefonen hennes i én måned. Statsadvokat har fortsatt ikke bestemt seg. Dermed er det fortsatt uvisst om Drevland skal tiltales for grov korrupsjon. Hun kan få fengsel i inntil ti år om hun blir dømt.