Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Lørdag kan du søke på ledige studier

Glemte du å søke, eller fikk du ikke plass på studiet du ønsket? Lørdag får du en ny sjanse.

Fra lørdag 20. juli kan du søke på ledige studieplasser over hele Norge. Allerede nå kan du se om det er noe som frister. Det er 322 ledige plasser igjen etter hoved-opptaket.

Samordna opptak har lagt ut ledige plasser på norske høyskoler og universiteter. Fredag ble listen klar. Studentene har én dag til å se hvilke studier de kan søke på.

Fra og med 20. juli klokka 9 er det førstemann til mølla. Det betyr at du bør søke så raskt som mulig. Det er for å være sikret plassen du ønsker.

– Det er 322 ledige studieplasser spredt over hele landet, sier Natasha Harkness til nyhetsbyrået NTB. Hun er seniorrådgiver i Samordna opptak.

Det er ledige plasser i blant annet historie, grunnskolelærer, ingeniørstudier og teologi.

– Det er veldig mye forskjellig. Det var det i fjor også. Du finner kanskje ikke studiet du har drømt om. Men jeg anbefaler folk å sette seg inn i listen i dag. Kikk litt på nettsidene til lærestedene som tilbyr plassene. Så bør du søke så fort som mulig fra klokka ni lørdag morgen, sier Harkness.

Alle kan søke på plassene. Men du må oppfylle kravene for opptak. I tillegg må du ha klar riktig dokumentasjon som skal lastes opp. Det er mulig å søke på inntil ti studieplasser. Du kan få tilbud om alle ti. Men du kan bare takke ja til ett tilbud.